Medarbejdere

Hos Hillerød Hestepraksis kan du møde:​

Fastansatte​

Dyrlæge Kiwa Riis-Olesen

​Kiwa blev færdig som dyrlæge i 1985 og var i de første år ansat i blandet praksis med hovedvægt på heste. I 1991 grundlagde hun Dyrlægegaarden, som ændrede navn til Hillerød Hestepraksis, efter at være blevet en ren hestepraksis, som den har været i mere end 20 år.

Kiwa har altid haft særlig interesse for og specialiseret sig i reproduktion – herunder inseminering, embryotransfer og tapning af hingste og de udfordringer der følger med det. Ligesom føllene altid har fået stor opmærksomhed.

Halthedsundersøgelser og nedsat præstation i særdeleshed i bevægeapparatet har ligeledes altid haft stor interesse og fyldt meget i hverdagen.

Kiwa er hyppigt rådgiver i handelssager og –tvister og fungerer ligeledes som syn- og skønsmand.

Kiwa har været formand for Sektion vedr. Heste i Den Danske Dyrlægeforening og forud for formandsgerningen var hun med i bestyrelsen i en årrække.​

Hun har været med til at grundlægge og udarbejde Falck’s kursus ”Førstehjælp til hest og rytter” med tilhørende førstehjælpskasser og har afholdt mange af disse kurser sammen med en Falckreder.

​Mange deltagelser i kongresser og kurser i ind- og udland anser Kiwa som en vigtig del af at holde sig ajour med den sidste nye viden på hestedyrlægeområdet.​

Kiwa er selv rytter og rider dressur på sine to varmblodsheste​​.

Dyrlæge Charlotte Cook
Jeg blev uddannet dyrlæge i 2005 og fik straks job i en blandet praksis med hovedvægt på heste. Herefter havde jeg et ophold i Sydney Australien, hvor jeg arbejdede med galopheste hos en dygtig klinikveterinær på banen.


Efter hjemkomst blev jeg ansat i en blandet stordyrspraksis med primært fokus på heste. Her lå min største interesse indenfor halthedsdiagnostik og tandbehandlinger. Fra 2008-2014 havde jeg små børn, men samtidig drev jeg et større stutteri med hingstestation og reproduktion. Der opbyggede jeg solid erfaring indenfor dette fag. I 2014 startede jeg egen praksis med en bred kundekreds med overvægt af ejere af islandske heste. Mit primære fokus ligger stadig på reproduktion, men jeg interesserer mig også meget for bl.a. intern medicin, tænder, holdbarhed og konditionstræning.


På rytterfronten er jeg professionel træner af islandske heste. Har tidligere redet både dressur, spring, og galopheste. I bagagen har jeg en guldmedalje fra VM i disciplinen 100 m pas.

Dyrlæge og kiropraktor Emilie Schouenborg Larsen

​Emilie blev færdiguddannet dyrlæge i 2019 med speciale i heste – herunder skrev hun afsluttende specialeprojekt om behandling af bukkehov hos føl, og fik nogle spændende resultater og erfaringer om føl og benstillingsproblematikker.

I slutningen af sin studietid var Emilie 6 måneder på forskellige klinikker i Tyskland, England og Australien, hvor hun tilbragte tiden på både henvisningshospitaler og i udkørende praksis.

Emilie blev ansat som dyrlæge hos Hillerød Hestepraksis i 2019, hvor hun har været ansat indtil 2024, hvor Hillerød Hestepraksis blev etableret.

I 2020 videreuddannede hun sig til veterinær kiropraktor, og er IVCA-certificeret udannet fra BackBone Academy i Tyskland.

Emilie har altid interesseret sig meget for hestens bevægeapparat – herunder halthedsdiagnostik og nedsat præstation. Men også for hestens mundhule og tænder, som i hendes optik er ligeså væsentligt for hestens velvære og præstation som ben og hove.

Desuden har Emilie igennem sin ansættelse hos Hillerød Hestepraksis været meget involveret i reproduktionsarbejdet, som ligeledes er blevet en hovedinteresse.

Emilie er aktiv dressurrytter og har en dejlig varmblodsvallak.

Dyrlæge Louise Hellenberg

Louise blev færdig som dyrlæge i 1999 og arbejde herefter 8 år i blandet praksis. Her lagde hun mest energi i arbejdet med hestene og især halthedsdiagnostikken vagte interesse. Her blev starten på reproduktionen sat i gang og netop reproduktion har fyldt meget i de 17 år Louise har drevet egen praksis. 

Fra 2007 og til 2024 har Louise med sin velindrettede bil kørt ud og serviceret halte heste, medicinske patienter, akut tilskadekomne heste og insemineret et utal af hopper i de Nordsjællandske stalde. I det både ultralydsscanner, røntgen, laser, gastroskop og meget andet udstyr har været med på farten har hun opbygget en rig erfaring på både mavesårspatienter, luftevejslidelser, haltheder, reproduktionshopper og meget mere. Louise har ofte været i udlandet for på kurser at hente erfaring med hjem til brug i praksisarbejdet. Hun har gennem årene været stor vidensuddeler til hendes mange kunder gennem afholdte kurser og klientaftner.

Louise er rytter og hobbyavler i sin fritid og nyder at ride dressur såvel som at se egen avl vokse sig til rideheste.

Liselotte Kure, medhjælper

Liselotte er uddannet erhvervssproglig korrespondent. Hun har i mange år været ansat i et større forlag, hvor hun stod for koordinering af forlagets udenlandske udgivelser.


Liselotte har redet det meste af sit liv. Som ponyrytter var hun en aktiv konkurrencerytter både i dressur, springning og terræn. Samtidig havde rideskolen et voltegeringshold, som hun også deltog på.


Som voksen er det primært dressuren og uddannelsen af de unge, som står hendes hjerte nær. Sammen med hendes mand driver hun ved siden af jobbet hos dyrlægerne et stutteri med avl af dressurheste.


Stamhopperne er renstammet trakehnere. Med tiden er der blevet blandet andre varmblodstyper ind så som Tysk Oldenborg, Dansk - og Hollandsk Varmblod.


Sammen med hendes datter varetager hun tilridningen og uddannelsen af de unge heste. Ud over stutterihestene har hun selv et par dressurheste samt en ung pony.


Hos dyrlægerne assisterer hun bla. ved gastroskopi og laserbehandling. Det er også hende, du ofte vil få i røret, når du henvender dig telefonisk.

Pernille Didriksen

​Pernille er uddannet geolog og har efterfølgende uddannet sig til hestemanager. Tidligere har hun arbejdet som staldmedarbejder, rideunderviser og haft tilridningsheste. Derudover har hun haft stor del i at arbejde med ungheste ud fra indlæringspsykologiske principper og adfærdstræning, der ligeledes er hendes store interesse.

Pernille er selv rytter og rider dressur. Da interessen ligeledes ligger i rytterens indvirkning på hesten, blev hun i 2023 certificeret Centreret Ridning instruktør Level 1.

Privat bor Pernille med sin kæreste og hund. Fritiden bruges på gåture og ridning.

Dyrlægestuderende

​​Vi har desuden 5 dyrlægestuderende fast tilknyttet, de deles om at passe hestene og hjælpe i klinikken i weekender og helligdage samt i ferier, de hjælper os desuden når de har tid for studierne og når vi har brug for en ekstra hånd.

kontakt os i dag

Kontakt din lokale hestedyrlæge

​Du er velkommen til at kontakte os helt og aldeles uforpligtende. Det kan du gøre enten via vores kontaktformular eller ved at ringe eller skrive til os.

Vi ser frem til at hjælpe dig.

Ring eller skriv til os

Ring på: 48 28 67 68

Skriv til: klinik@hestedyrlaegerne.dk  

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vi besvarer henvendelser hurtigst muligt.

Felter markeret med * skal udfyldes.