Føllet er født, men ligger stadig med bagbenene i hoppens skede mens det sidste blod overføres fra moderkagen via navlestrengen til føllet
Her får du en opsummering af det normale folingsforløb og en hurtig tjekliste, lige til at printe ud og have i stalden når folingen nærmer sig. Sørg for altid at være klar over, hvad der er normalt, og hvad der kræver hjælp. Når det gælder folinger er der ingen tid at spilde, ring hellere til dyrlægen for tidligt end for sent.
En hoppe er drægtig i 11 måneder, eller ca. 340 dage. Der er dog store individuelle variationer og foling 2 uger før eller 3 uger efter den fastsatte terminsdato er ikke unormalt. Føl født mere end 14 dage for tidligt er typisk såkaldt præmature, dvs. underudviklede og vil have nedsat chance for at overleve, men sådanne føl kan også komme til verden til terminsdatoen. Præmature føl kan bl.a. kendes på silkeagtig pels, meget vælvet pande og meget blød brusk i ører og mule.
Folingen er nært forestående, når muskulaturen omkring skedeåbningen er afslappet og mælken er løbet til yveret.
Pattespidserne bliver udfyldte og spændte, og på mange hopper kommer der lidt mælkeløb eller vokspropper, som er lidt mælk, der størkner på pattespidsen. Disse tegn kan komme en uge eller få timer før selve folingen starter, hopperne er meget forskellige på disse områder. Hvis hoppen har fået føl tidligere vil den som regel følge samme mønster de næste gange.