Hos vores hesteklinik har vi arbejdet med embryotransfer gennem mange år med gode resultater. Metoden er velegnet til hopper der ønskes at give gode gener videre i avlen og som samtidig ønskes aktive i sporten. Metoden er ligeledes ideel hvis en skadet hoppe ønskes i avlen, men ikke er i stand til at bære sit føl selv.
Professionel embryotransfer
Donorhoppen, som skal være den biologiske mor til føllet, insemineres normal vis, det kan foregå på Hillerød Hestepraksis' inseminerings- og embryostation eller på et andet stutteri eller opstaldningssted. Det er vigtigt at follikeludvikling og ægløsning nøje følges, således at inseminering foretages på rette tidspunkt og at tidspunktet for ægløsningen kendes. Når hoppen har to follikler som også ægløses er der mulighed for at finde to embryoner.
Rugemoderen, også kaldet recipienthoppen, skal ligeledes følges nøje, så ægløsningstidspunktet kendes. Det er afgørende for et godt resultat at donor og recipient er synkroniseret.
Fem dage efter ægløsningen kommer embryonet ned i livmoderen fra æggelederen, og efter yderligere et par dage skylles donorhoppen. Skyllevæsken undersøges i mikroskop og efter at embryonet er identificeret overføres det til rugehoppen.